Előfizetői tartalom

Megúszhatja a számonkérést a brazil elnök

MTI
|
Portfolio
A brazil képviselőház alkotmányügyi és igazságügyi bizottsága csütörtökön elutasította az ügyészségnek azt a kérését, hogy a korrupcióval vádolt Michel Temer elnököt bíróság elé állítsák. A bizottság nagy többséggel - 40 szavazattal 25 ellenében - hozta meg döntését, de a végső szót a parlament alsóházának teljes ülése mondja ki.

Az államfő ellen Rodrigo Janot főügyész a Szövetségi Legfelsőbb Bírósághoz nyújtotta be a vádemelést. Ebben egyebek között az áll, hogy az elnök márciusban vagy áprilisban - egy volt tanácsadója közreműködésével - félmillió realt (több mint 40 millió forint) fogadott el Joesley Batista nagyvállalkozótól, a világ legnagyobb húsfeldolgozó cégének, a JBS-nek a tulajdonosától....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés