Előfizetői tartalom

Megvan, miért nem aggódik a kormány

Nem véletlenül magabiztos a kormány az idei költségvetést illetően. Saját friss - eddig nem reklámozott - várakozása szerint is könnyedén teljesülhet a kitűzött hiánycél, pedig időközben számos váratlan kiadási tétel jelentkezett. Azért lehet most kényelmes helyzetben, mert a kedvező konjunktúrának és a gazdaság kifehérítését célzó intézkedéseknek köszönhetően ömlenek a büdzsébe a bevételek.

A menekültválság kezelése jelentős, előre nem látott terhet jelent a költségvetésnek és közben hónapok óta az Európai Unió felől is akadozik az uniós támogatás kifizetése. Ha csak ezeket a híreket figyeljük az idei költségvetésről, azt hihetnénk, hogy a kormány is aggódik és egyre nagyobb a nyomás, hogy kiigazítsa a büdzsé folyamatait. A kormányzati reakciói alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés