Előfizetői tartalom

Mélyrepülésben a franciák, megütötték az olaszokat, szenvednek a németek

Portfolio
Míg a francia felülvizsgált feldolgozóipari beszerzési menedzser index az előzetesen közzétettnél kissé magasabban alakult, addig a német jóval alacsonyabb lett és a két index 15, illetve 11 hónapja a legkedvezőtlenebb konjunkturális helyzetet jelzi az euróna két legnagyobb gazdaságában. Közben az olasz feldolgozóipari bmi szokatlanul nagymértékben esett és bő 1 év után a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonala alá süllyedt. Mindezek alapján már nem meglepő, hogy a Markit által közzétett összeurózónás adat is gyengére sikerült, 13 hónapja a legalacsonyabb a szintje, igaz a némethez és a spanyolhoz hasonlóan még ez az adat is 50 pont feletti értéket jelent.

A ma hajnalban közzétett kínai feldolgozóipari bmi-ről, illetve a mi régiónkhoz tartozó országok friss adatairól külön cikkekben számoltunk be:Kapcsolódó cikkünk2014.09.01Mindkét kínai konjunktúra-adat süllyedt2014.09.01Egyre nagyobb bajban a lengyelekAz előzetes adatnál (46,5 pont) minimálisan magasabb (46,9 pont) lett a ma közzétett felülvizsgált francia feldolgozóipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés