Előfizetői tartalom

Mennybe vagy pokolba megy ma a cseh Trump

Portfolio
Ma estére eldőlhet, ki fogja kormányozni Csehországot a következő években, de meglepő lenne, ha nem a populista milliárdos, Andrej Babis lenne a befutó a választásokon. A színes egyéniségként ismert Babis személyében pedig újabb kemény ellenfelet kaphat Brüsszel a magyar és a lengyel kormányfő mellett, bár szüksége lesz koalíciós partnerekre is ahhoz, hogy terveit végrehajtsa. Ez pedig problémát okozhat a kormányalakításnál, könnyen lehet, hogy végül két szék közül a földön köt ki a politikus.

Különc milliárdosból politikus: valahonnan már ismerős felállásPéntek délután kezdődtek el a cseh parlamenti választások, a szombat estig tartó voksolás után meglepetés lenne, ha nem a populista ANO párt kapná a legtöbb szavazatot, és nem Andrej Babis lenne a miniszterelnöki szék elsőszámú várományosa. Ugyanakkor várhatóan nem szerez majd abszolút többséget a volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés