Előfizetői tartalom

Mennyire lyukadt ki a költségvetés márciusban?

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium gyorstájékoztatója szerint márciusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt hiánya 217,9 milliárd forint volt. Az első háromhavi deficit így már 700 milliárd fölé hízott, ami az egész éves előirányzat 71%-a. A tárca azt is közölte, hogy a kormány várakozásainak megfelelő az első negyedéves adat.

Ez történt márciusban Márciusban 217,9 milliárd forintos mínusszal zárt az államháztartás központi alrendszere. A korábbi évekhez képest ez megszokott deficitnek felel meg, ez pedig megegyezik Banai Péter költségvetésért felelős helyettes államtitkár korábbi tájékoztatásának, miszerint március hónapban a korábbi évekhez hasonló nagyságrendű deficit jöhet össze.Három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés