Előfizetői tartalom

Merekeden zuhan a brit bizalom

Portfolio
A YouGov brit közvélemény- és piackutató cégcsoport és az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) kedden ismertetett közös felmérése kimutatta, hogy az általános fogyasztói bizalmi index a választások előtti 109,1-ről 105,2-re csökkent. A YouGov/CEBR-felmérés számítási módszertana szerint ez összeomlásszerű visszaesés, mivel az index több hónapos időtávlatokon belül is tipikusan néhány tizedponttal változik.

A CEBR a felmérés adatait ismertető keddi elemzésében kiemeli azonban, hogy a fogyasztói bizalom indexe majdnem ugyanolyan hevesen reagált a választási eredményre, mint a brit EU-tagságról rendezett tavaly júniusi népszavazásra. A referendumon a kilépést pártolók kerültek többségbe, és az utána elvégzett YouGov/CEBR-felmérésben a fogyasztói index 111,9-ről 104,3-ra zuhant....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés