Előfizetői tartalom

Merkel Oroszországba látogat, hogy találkozzon Putyinnal

Portfolio
Angela Merkel német kancellár május 2-án Moszkvába látogat, hogy kétoldali tárgyalásokat folytasson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A dolog igazi jelentőségét az adja, hogy a Krím-félsziget orosz bekebelezése óta nem került sor négyszemközti találkozóra. Bár pontos napirend egyelőre nincs, feltehetően szóba kerül majd az orosz szankciók kérdése is, és bár nem valószínű, hogy azok feloldásáról megállapodás születik, a közeledés jelzésértékű lehet.

Európa két legbefolyásosabb vezetője legutóbb 2013 júniusában találkozott egymással négyszemközt, amikor Angela Merkel Putyin meghívására Szentpétervárra látogatott. A két vezető közti jó kapcsolat aztán durván megromlott, amiért Putyin elfoglalta Ukrajnától a Krím-félszigetet, majd erre válaszul az EU és az USA egyre durvább politikai és gazdasági szankciókat vezettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés