Előfizetői tartalom

Merkel sörsátras beszéde egy új kor kezdetét jelentheti

MTI
A szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány részeként érdemes értékelni Angela Merkel vasárnapi beszédét, azonban a Bajorországban egy sörsátorban kifejtett gondolat az Egyesült Államoktól és Nagy-Britanniától függetlenedő Európáról mélyreható változások kezdete is lehet - emelték ki keddi német lapkommentárok.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szerint a saját sorsának irányítására törekvő Európa gondolatából az is következik, hogy szakítani kell a Németországot évtizedek óta jellemző visszafogottsággal, a "tartózkodó magatartás kultúrájával". Ha Merkel komolyan gondolja kijelentéseit és helytálló az a feltételezése, hogy nem lehet többé az Egyesült Államokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés