Előfizetői tartalom

Mi "kértünk időpontot" a "kipaterolt" IMF-től

Portfolio
Hosszú ideig tartott az a pozitív fordulat a magyar kormánynál, mire a kipateroltuk a Nemzetközi Valutaalap hozzáállástól eljutott az új megállapodás kezdetéig. A közelmúltban ugyanis a kormány elég egyértelműen elzárkózott egy új IMF-megállapodás létrehozásáról, helyenként kemény üzengetéshez vezetett az IMF ügye (emlékezzünk csak Kósa Lajos kemény szavaira), Matolcsy György három nappal ezelőtt még egyenesen azt mondta: "az IMF ellen hangolja a kormány a gazdaságpolitikáját". Az alábbiakban összegyűjtöttük a kormányzati illetékesek, a kormányhoz közel álló személyek korábbi megnyilvánulásait, hogy érzékelhető legyen a mostani fordulat jelentősége.

Az NGM délutáni közleményéből az derül ki, hogy készenléti/elővigyázatossági megállapodásra készül a kormány az IMF-fel, vagyis csak szükség esetén nyúlunk hozzá a hitelhez, addig marad a piaci alapú finanszírozás. Matolcsy György tárcavezető szeptember 12-én úgy vélekedett, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemcsak nem értett egyet a bankadóval, a magánnyugdíj-pénztári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés