Előfizetői tartalom

Mi lesz a britekkel, ha tényleg szakítanak Európával?

Portfolio
Bár a brit közvélemény-kutatások többsége szerint továbbra is szoros a verseny az EU-ban maradást támogatók és az azt ellenzők között, ennek ellenére a Morgan Stanley közgazdászai legújabb elemzésükben 65%-os esélyt jósolnak a bennmaradásnak, bár hozzáteszik, hogy ez nagyban függ az EU vezetőinek kompromisszum-készségétől is. Amennyiben az EU-ból történő kiválást támogatók kerülnének többségbe, annak komoly rövid- és hosszútávú, többnyire negatív következményei lehetnek mind gazdasági, mind politikai szempontból.

David Cameron újraválasztásában kulcsfontosságú szerepet kaptak ígéretei, miszerint mindent elkövet annak érdekében, hogy az Egyesült Királyság EU-val szembeni alkupozícióját erősítse. A brit fél követeléseinek legsarkalatosabb pontjai a következők: a migráció, illetve a bevándorlók a brit szociális halóhoz való hozzáférésének korlátozása nemzeti parlamentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés