Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha nem emelik az amerikai adósságplafont? - Már készülnek rá

Portfolio
Az amerikai pénzügyminisztérium szóvivőjének elmondása szerint Timothy Geithner tárcavezető és Ben Bernanke jegybankelnök pénteken egyeztettek az adósságplafon emelésének esetleges elmaradásáról és a lehetséges következményekről. Közben Barack Obama amerikai elnök közölte, hogy az adósságplafon emelésének elmaradása és az így bekövetkező technikai államcsőd nem lehet alternatíva.

A szóvivő tájékoztatása szerint az egyeztetésen Timothy Geithner, Ben Bernanke és a New York-i Fed elnöke William Dudley vett részt. Azt is hozzátette, hogy az Obama-adminisztráció biztos abban, hogy a Kongresszus meg fog tudni állapodni az adósságplafon emeléséről az augusztus 2-i határidőre. Korábban Ben Bernanke, a Fed elnöke figyelmeztetett arra, hogy súlyos következményei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés