Milyen katasztrófa? Amerikának meg sem kottyan majd a két pusztító hurrikán

2017. szeptember 11. 09:10    
nyomtatás
 
Számottevően visszavetheti ebben a negyedévben az USA gazdasági növekedését Harvey és Irma, az utóbbi hetekben pusztító két hurrikán, a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően azonban az év hátralevő részében, illetve 2018 első felében a korábban vártnál gyorsabb növekedésre lehet számítani - vélik a Goldman Sachs szakértői.


Szinte nap mint nap jelennek meg új hírek azzal kapcsolatban, hogy milyen elképesztő károkat okozott Harvey és Irma, amelyek az USA számára minden idők legköltségesebb hurrikánjaivá válhatnak.

2017.09.11 07:33 Alaposan helybenhagyja Amerikát a két hurrikán

Egy ilyen mértékű pusztítás szükségszerűen nyomot hagy majd az Egyesült Államok gazdasági növekedésében is. A Goldman Sachs elemzői úgy vélik, hogy a harmadik negyedévben akár 0,8-1 százalékponttal is alacsonyabb lehet majd a korábban vártnál az évesített negyedéves GDP-szám. Ez azt jelentené, hogy a második negyedéves 3%-ot követően mindössze 2%-kal növekedhet majd a gazdaság.

Milyen katasztrófa? Amerikának meg sem kottyan majd a két pusztító hurrikán


Ez a hatás azonban szerintük csak átmeneti lesz, az év utolsó negyedévében ugyanis a felpörgő fogyasztásnak, a vállalati készletezésnek, illetve a helyreállítási munkálatoknak köszönhetően 0,4 százalékponttal gyorsabb lehet majd a GDP-bővülési ütem, míg 2018 első felében összességében további 0,6 százalékpontnyi pozitív növekedési hozzájárulása lehet a két hurrikánnak.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium