Előfizetői tartalom

Milyen ország lesz az unió 28. tagállama?

Portfolio
Pénteken ünnepélyes keretek közt aláírták a horvát uniós csatlakozási szerződést, ennek értelmében 2013 júliusától Horvátország lesz az unió 28. tagállama. A 4,4 milliós ország felvétele üzenetértékű abból a szempontból, hogy a bővítési folyamat az európai válság ellenére nem állt meg, ráadásul Horvátországnak jó elméleti esélyei lennének az euró bevezetésére. Az éremnek azonban van másik oldala is.

December 9-én az Európai Unió, valamint Horvátország elnöke és miniszterelnöke aláírta az uniós csatlakozási szerződést, ennek értelmében Horvátország lesz az EU 28. tagállama 2013. július 1-től. Az ünnepélyes ceremónia egy 2003-ban indult folyamatot zárt le, bár jövő év elején a horvát lakosság még szavazni fog a tagságról, és a teljes jogú tagságig még vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés