Előfizetői tartalom

Mindenki nyugodjon le: Magyarországot nem lehet kizárni az EU-ból

Portfolio
A CEU-ügy, majd pedig a civil szervezetekre vonatkozó törvény beterjesztése nyomán politikai nyilatkozatokban és sajtójelentésekben egymást érték az elmúlt napokban a találgatások arról, hogy Magyarországot bizonyos feltételek nem teljesítése esetén a többi tagtárs "kizárhatja" az Európai Unióból. Ám valójában ez ebben a formában nem lehetséges - magyarázza a BruxInfo cikke.

A lavinát a The Times egy héttel ezelőtti "értesülése" indította el, amit egy "meg nem nevezett" magas beosztású tagállami forrás nyilatkozatára alapozott. Ez utóbbi állítólag úgy fogalmazott, hogy amennyiben Magyarország és Lengyelország továbbra is elzárkózik menekültek átvételétől, úgy a többiek, "megelégelve az együttműködés megtagadását", többségi határozattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés