Előfizetői tartalom

Mintha nem is ugyanabban az országban élnénk: Szétszakadt a magyar gazdaság

Tavaly 3,6 millió forintra nőtt az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az egy évvel korábbi 3,49-ről, ami 3,5%-os emelkedés. Az ország egyes területeit azonban eltérő mértékű növekedés jellemezte, és továbbra is óriási különbségeket láthatunk a megyék között. Budapest relatív előnye az ország egészéhez képest tavaly is tovább csökkent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az országot jellemző polarizáció sokkal kisebb lenne. A fejletlenebb megyékben ugyanis a növekedés nem élénkült annyira, hogy azok érdemben közelítsenek az országos átlaghoz.

A legmagasabb egy főre jutó GDP-t Budapesten állították elő, fejenként 7,3 millió forintot. Ez az országos átlag több mint duplája (202%) volt, így a főváros megőrizte vezető helyét - derült ki a KSH adataiból. Ugyanakkor Budapest egy főre jutó GDP-je 2016-ban mindössze 2,6%-kal nőtt, elmaradva a 3,5%-os országos átlagtól.A budapesti magas egy főre jutó GDP húzza fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés