Előfizetői tartalom

Mintha nem lenne elég bajuk: még Brüsszel is rászáll az olaszokra

Portfolio
Olaszország várhatóan idén sem teljesíti a Stabilitási és Növekedési Paktumban az adósságcsökkentésre vonatkozó feltételeket, ezért ha áprilisig nem tesznek le konkrét intézkedési javaslatokat az asztalra, újra túlzottdeficit-eljárás alá kerülhetnek - derült ki az Európai Bizottság ma közzé tett jelentéséből. Bár ez csak nagyon szélsőséges esetben, és sok idő elteltével járhatna konkrét forrásmegvonással, az így is súlyos politikai válsággal küzdő Olaszországnak ez az utolsó, amire most szüksége van.

A Stabilitási és Növekedési Paktum értelmében minden EU-s országnak kötelessége a GDP-arányos költségvetési hiányt 3% alatt tartani, illetve amennyiben az államadósság meghaladja a GDP 60%-át, akkor gondoskodnia kell annak megfelelő ütemű csökkentéséről (a 60% feletti rész 1/20-a, három év éves átlagában). Az Európai Bizottság rendszeresen jelentést készít, amelyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés