Előfizetői tartalom

Mire lezárul a Brexit, addigra talán az is kiderül, miről szavaztak tavaly

MTI
|
Portfolio
Több mint egy évvel a Brexit-népszavazás után a brit kormány megrendelt egy átfogó tanulmányt arról, milyen hatással voltak az uniós munkavállalók a brit gazdaságra - írja a Bloomberg. Még több mint egy év, mire elkészül a jelentés, vagyis jó ha a tárgyalások végére kiderül, hogy valójában mi is volt a népszavazás tétje. Közben a britek már arra készülnek, hogy 2019 tavaszától lezárják a munkaerőpiacukat.

Theresa May kormányfő most rendelte meg azt a tanulmányt, amit sokak szerint már a tavalyi népszavazás előtt el kellett volna készíteni, hiszen a Brexit egyik fő kérdése éppen az, mi lesz az országban dolgozó uniós állampolgárok sorsa. Ennek eldöntéséhez pedig jó lenne tudni, milyen hatással volt az ő beáramlásuk a szigetország gazdaságára. Amber Rudd brit belügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés