Előfizetői tartalom

Mit hoz Orbán Viktor negyedik kormánya? Megszólaltak az elemzők!

Portfolio
Kedvezően reagáltak a piacok arra, hogy a Fidesz-KDNP kétharmados többséget szerezhetett a vasárnapi parlamenti választásokon. A Portfolio elemzői körképéből kiderül, hogy a szakértők továbbra fegyelmezett költségvetési politikát (alacsony hiányt) és csökkenő államadósságot várnak. Ugyanakkor a költségvetési politika így is prociklikus lehet, vagyis a konjunktúra lanyhuló ágában kell majd kevesebbet költeni. A kormány az szja csökkentésére koncentrálhat, miközben megtarthatja a különadók rendszerét. Minden bizonnyal megpróbálkoznak a versenyképesség javításával, ugyanakkor nagyon sok múlik majd azon, hogy mi lesz az oktatással és az egészségüggyel. A siker kulcsát ugyanis ebben látják a szakértők.

Mi lesz a pénzpiacokon?A kulcsszó most a folytonosság, amit a pénz és tőkepiacok általában pozitívan értékelnek. Nincs tehát változás a kormányzatban, amire a piacok enyhén pozitívan reagálhatnak. Kisebb forinterősödést és kötvénypiaci hozamcsökkenést valószínűsítünk rövid távon- válaszolta a Portfolio kérdésére Nyeste Orsolya és Ürmössy Gergely, az Erste Bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés