Előfizetői tartalom

Mit mondanak az elemzők az inflációra és GDP-re?

Portfolio
A vártnak illetve az előzetes adatoknak megfelelő a ma megjelent infláció és a GDP-adatok. Az elemzők szerint egész évben nem számíthatunk az infláció számottevő emelkedésére, bár az élelmiszer- és energiaárak felől nem tűnt el a kockázat, de inflációs kockázatot hordozhat a kormány gazdaságpolitikája is. A GDP fő motorjai egész évben az ipar és az export maradhatnak, a beruházásokat a bizonytalan környezet és a válságadók húzzák le, a fogyasztás pedig a magas munkanélküliség, súlyos lakossági eladósodottság miatt nem tud fellendülni.

Egész évben 4% körül maradhat az infláció Februárban 4,1 százalékos volt az egy évre visszatekintő drágulás Magyarországon, amely éppen megegyezik a Portfolio.hu által készített felmérés eredményével, tehát nincs meglepetés a számban. Elsősorban az élelmiszerek és az energiaárak húzták felfelé az inflációt februárban.Kapcsolódó cikkünk2011.03.11 09:00 Minimálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés