Előfizetői tartalom

Mitől lehet "hard" a Brexit? - Ráfázhatnak a britek a halogatásra

Portfolio
Az utóbbi napokban ismét érezhetően gyengült az angol font a dollárral szemben, mivel a befektetők egyre inkább tartanak a "hard Brexit" lehetőségétől. Ez azt jelentené, hogy a rendelkezésre álló kétéves időszak alatt nem sikerül majd megállapodni a brit-uniós kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok jövőjéről. Ezek a félelmek azért erősödtek fel, mert a brit kormány láthatólag hajlik az időhúzás felé, az elmúlt három hónapban nem sok előrelépés történt a brit kilépéssel kapcsolatban.

Most ott tart a Brexit ügye, hogy a brit kormány legkésőbb jövő márciusig szeretné aktiválni az uniós alapszerződés 50. cikkelyét, ami azt jelenti, hogy a gyakorlatban is kérnék az ország kilépését az EU-ból a június 23-i népszavazás döntésének megfelelően. Az uniós politikusok azt hangsúlyozzák, hogy az 50. cikkely aktiválása előtt szó sem lehet konkrét tárgyalásokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés