Előfizetői tartalom

Most akkor akarnak beruházni a vállalatok vagy sem?

Portfolio
A Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) 2016. januári vállalati konjunktúra vizsgálatának tanúsága szerint Magyarországon az üzleti bizalom szintje az előző negyedévben tapasztalthoz képest jelentősen javult. Ebben nincs meglepő, hiszen más mutatók (pl. a GKI felmérése) is hasonló eredményeket hoz. Ugyanakkor a beruházási kilátásokat illetően elbizonytalanodhatunk, hiszen az MFB borúlátó képéhez képest a GVI számait látva kifejezetten bizakodhatunk.

a GVI negyedéves konjunktúramutató értéke az októberi 24 pontról 32 pontra emelkedett, ami a legmagasabb érték a felmérés kezdete óta. Az előző év ugyanezen időszakában a mutató értéke mindössze 19 pont volt. A Bizonytalansági Mutató értéke 37 pontos szinten áll, amely érték alacsonyabb az előző negyedévben mértnél (2015 októberében 38 ponton állt). A Bizonytalansági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés