Előfizetői tartalom

Most kezdenél dolgozni? Akkor még van 33 éved

Portfolio
Átlagosan 33,2 évet töltenek el a magyarok munkában, ez alacsonyabb a 35,6 éves európai átlagnál - derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Az utóbbi tíz évben viszont négy és fél évvel nőtt a munkában eltöltött éveink száma, vagyis lassan felzárkózunk. Európában a legtöbbet az izlandiak dolgozzák, náluk majdnem 50 évet kell eltölteni munkában, de a svédek és a dánok is több mint 40 évig gályáznak.

Egy átlagos európai ember 35,4 évet tölt el munkával az Eurostat adatai szerint, ezen belül viszont elég nagy a szórás az egyes országok között:Vagyis egész Európában az izlandiaknak kell a legtöbbet dolgozniuk, náluk 47,4 év az átlagos munkában töltött idő. A dobogó második helyén Svájc , míg a harmadikon Svédország áll. Magyarország a középmezőny második felében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés