Előfizetői tartalom

25 százalékkal emelkedtek a bérek az oktatásban

Portfolio
Szeptemberben 5 százalékkal voltak magasabbak a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban az egy évvel korábbinál, január-szeptember átlagában pedig 3,6 százalékkal - derül ki a KSH friss jelentéséből. A január-szeptemberi időszakban a nemzetgazdaságban a bruttó átlagkereset 227 500 forint volt. Az idei, főleg rezsicsökkentés által alacsony infláció mellett az első három negyedévben 2,8 százalékos reálbér-emelkedés adódott. A keresetekhez kapcsolódó létszámadatokból kiderül, a versenyszféra foglalkoztatása lassan kapaszkodik felfelé, és már eléri legalább a tavalyi szintet.

2013. január-szeptemberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 227 500 forint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 238 100, míg a közszférában - a nem köz-foglalkoztatás keretében - foglalkoztatottak 223 000 forintot kerestek. A közfoglalkoztatottak átlag-keresete 77 100 forint volt. Nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek 3,6%-kal haladták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés