Előfizetői tartalom

600 ezer forintos minimálbér, de vajon hol?

Portfolio
A legalacsonyabb és a legmagasabb bruttó minimálbér között euróban számolva több mint tízszeres a különbség az Európai Unióban, azonban ha ugyanezt vásárlóerő-paritáson mérve nézzük, már jóval kisebb az eltérés, és ez az utóbbi hat évben ráadásul jelentősen szűkült is. A magyar minimálbér összeg szerint az alsó harmadban szerepel, azonban az árszínvonal hatását kiszűrve már lényegesebben kedvezőbb képet kapunk.

Euróban átszámítva a magyarországi bruttó minimálbér az alsó harmadba tartozik az uniós tagországok között. Ötszáz euró alatti bruttó minimálbért rajtunk kívül még Bulgáriában (184 euró), Romániában (218 euró), Litvániában (300 euró) és Csehországban (332 euró) adnak - ezen országok közül a csehekkel vagyunk (333 euró) egy szinten.Az országok közötti árszínvonalbeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés