Előfizetői tartalom

A magasan képzett uniós munkavállalók fele a Brexit előtt lelépne Angliából

Portfolio
A nagyvállalatok magasan képzett dolgozóinak 56 százaléka még az EU-ból való kilépés előtt elhagyná az Egyesült Királyságot - derül ki a Baker McKenzie 250, diplomás, az Egyesült Királyságban dolgozó, de azon kívüli uniós állampolgár munkavállaló megkérdezésén alapuló kutatásából. Az agyelszívás különösen érzékenyen érintheti az egészségügyi, technológiai, telekommunikációs és pénzügyi szolgáltatási iparágat, illetve a médiát.

A FTSE 250 legnagyobb vállalatai által foglalkoztatott diplomás munkavállalók több mint fele még azelőtt távozna az Egyesült Királyságból, hogy kiderülne a Brexit tárgyalások pontos kimenetele, és az ország kilépne az Európai Unióból. A Baker McKenzie felmérése szerint, az EU-tagságról döntő népszavazás óta a megkérdezett - nem brit - munkavállalók 70 százaléka érzi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés