A magyar sztárséf megjósolta: éttermek zárnak be a munkaerőhiány miatt

2017. augusztus 10. 10:35    
nyomtatás
 
Külföldön nagyon sok mindent ki kell bírniuk és el kell viselniük a vendéglátásban a magyar munkavállalóknak, mire elérik a sikert - mondta Bíró Lajos, az ország egyik legismertebb séfje az ATV műsorában. Szerinte a magyarok nem elsősorban a magasabb fizetések miatt mennek Nyugatra. Példaként megemlítette: a bécsi InterContinental luxusszállodában például a szakácsok átlagosan 1200-1400 euró között (400 ezer forint körül) keresnek, ami nem olyan óriási összeg, ennyit itthon is meg tudnak keresni.


Bíró Lajos szerint inkább azért vállalnak külföldön munkát a magyarok, mert így 3-4 év után összességében többet tudnak hazahozni, mintha itthon dolgoznának. Ám ehhez hozzátartozik, hogy sokan embertelen körülmények között élnek és napi 16 órát dolgoznak, vagyis ez a pár év igen nagy megpróbáltatások elé teszi az embert mind fizikailag, mind lelkileg. Bíró Lajos elmondása szerint ez itthon nincs.

A sztárséf biztos benne, hogy a munkaerőhiány odáig fajul majd, hogy lesznek olyan éttermek, melyek azért zárnak majd be, mert nem lesz elég alkalmazottjuk. Biztos az is, hogy szükség lesz a bérek emelésére, de mindezt úgy kell csinálni, hogy közben az áremelésekkel nagyon vigyázni kell, ugyanis a magyar közönség igencsak árérzékeny - tette hozzá.

A magyar sztárséf megjósolta: éttermek zárnak be a munkaerőhiány miatt

Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium