Előfizetői tartalom

A magyarok többsége bármikor külföldre költözne, ha munkát kapna

Portfolio
A megkérdezettek túlnyomó többsége bármikor külföldre költözne, és akár tíz évnél is tovább maradna, ha felajánlanának neki egy állást, derül ki a The Network, a Boston Consulting Group és a Profession.hu partnereként készített kutatásából. Az egészségügyből legtöbben Németországba költöznének, míg az informatikusok és a szolgáltatási szektorban dolgozók körében Kanada is népszerű.

Meglepetés: az egészségügyből legtöbben Németországba költöznénekA megkérdezett egészségügyi dolgozónak csak 40 százaléka rendelkezik 10 évnél kevesebb szakmai tapasztalattal, mégis 80 százalékuk dolgozna szívesen külföldön. 63 százalékuk ráadásul több mint 10 évre költözne el az országból. Az iparágon belül a legnépszerűbb célország Németország (45%), Ausztria...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés