Előfizetői tartalom

A postások kapják a legnagyobb fizetésemelést

Portfolio
Ezen a héten zárulhatnak a bértárgyalások az állami vállalatoknál azt követően, hogy a kormány a minap felhatalmazást adott a bérmegállapodás aláírására a MÁV-nál, a Volánoknál, a vízügyi ágazatban, valamint a postánál. A MÁV-nál tegnap írták alá az egyezséget a szakszervezetek a munkaadóval, így a vasutasok áprilisban már az emelt fizetést kapják. A posta önerőből további 2 százalékkal toldotta meg a dolgozók bérét - írja a kormányközeli Magyar Idők.

Aláírta tegnap a MÁV-csoport vezetése a hároméves bérmegállapodást - mondta a Magyar Időknek Buzásné Putz Erzsébet. A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének vezetője a részletekről elmondta: a minimálbérnél és a szakmunkásbér-minimumnál többet keresők fizetése 10 százalékkal emelkedik az idén. További 3 százalékos pluszt kapnak azok a szakemberek, akik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés