Előfizetői tartalom

Amerikában bezzeg már majdnem mindenki talált magának munkát

Plósz Dániel, MNB
Az Egyesült Államok egyre közelebb jár ahhoz, hogy a teljes foglalkoztatottság állapotába kerüljön - vélik a Morgan Stanley közgazdászai. Ők a 6 százalékos szintet tekintik a munkanélküliség természetes állapotának az USA-ban, a 6,2 százalékos júliusi érték pedig kifejezetten bizakodásra ad okot szerintük. Az állástalanok aránya rövid távon is kedvezőnek mondható: jelenleg 4 százalék alatt tartózkodik, éppúgy, mint a válság kitörése előtt.

A Fed szerint a kedvező munkanélküliségi adatok jelentősen torzítják a valós foglalkoztatottságról alkotott képet, hiszen más tényezőket is érdemes figyelembe venni. Janet Yellen, a Fed elnök asszonya szerint a központi banknak továbbra is erőteljesen törekednie kell munkanélküliség csökkentésére, még akkor is, ha az infláció átmenetileg a középtávú 2 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés