Előfizetői tartalom

Cafeteriából készpénz: két legyet ütne egy csapásra a kormány

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki beszédében dobta be a köztudatba a kormány tervét, miszerint a béremelés egyfajta kreatív megoldásaként "készpénzesíteni" akarják a munkáltatók által eddig cafeteria keretében fizetett juttatásokat, ha már azt az Európai Bizottság amúgy is elkaszálta. Hogy pontosan mire gondolt a "nyílt kettős bérrendszer" alatt a kormányfő, azt most sokan találgatják, így vagyunk ezzel mi is.

A kormányfő szerint a cafeteriával együtt eddig is kettős volt a bérrendszer, csak rejtetten, ezt kell jövő januártól valahogyan nyílttá tenni és "készpénzesíteni" a béren kívüli juttatásokat, ha már azt az Európai Bizottság amúgy is elkaszálta.Valójában nem egészében kaszálta el a BizottságA kormányzati lépést ugyanakkor csak a felszínen lehet Brüsszelre fogni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés