Előfizetői tartalom

Dübörög a munkaerőpiac (3.)

Portfolio
2014 II. negyedévében 4 millió 122 ezer fő volt a foglalkoztatottak létszáma, 190 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 91 ezer fővel, 359 ezerre csökkent, a munkanélküliségi ráta 2,3 százalékponttal, 8,0%-ra mérséklődött. A munkapiaci folyamatokban idén év elején indult el a látványos javulás, azonban a tisztán látást nehezíti, hogy ennek jelentős része a téli közmunka programok számlájára írható.

Az elmúlt hónapok a munkapiaci folyamatok folyamatos és látványos javulásáról szóltak, ez többé kevésbé folytatódott a júniusi adatokkal kiegészülő friss jelentésben is. Az éves összevetés azt jelzi, hogy 90 ezer fővel kevesebb munkanélküli, illetve 190 ezerrel több foglalkoztatott volt az országban a második negyedévben, mint tavaly ilyenkor.A fő munkapiaci mutatók mindegyike...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés