Előfizetői tartalom

Egymillió munkahely tíz év alatt a megújulóenergia-szektorban

Portfolio
Egy német tanulmány szerint Európa legnagyobb gazdaságában akár egymillió új munkahely is létrejöhet a megújulóenergia-szektorban a következő egy-másfél évtizedben. A meghökkentő adat arra utal, hogy a zöldenergia-ipar munkahelyteremtő potenciálját idehaza is érdemes lenne komolyan számításba venni - írja a Népszabadság. Ez hazánkban 100-120 ezer munkahelyet jelenthet.

A német gazdaságkutató szerint a megújuló szektor fejlődésének egyik legnagyobb nyertese a 80 millió lakosú Németország lehet egyrészt a megugró export, másrészt a létrejövő munkahelyek miatt. Az intézet számításaiba a zöldenergia-szektort a legtágabb értelemben vette figyelembe, azaz beleszámítanak a csúcstechnológiás iparágak, a biomassza-termelés mezőgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés