Előfizetői tartalom

Éledezget a magyar álláspiac

Portfolio
Ötezerrel több állást hirdetettek meg februárban a vállalkozások, mint egy évvel korábban - derült ki a munkaügyi központok adataiból. A 2012-es mélypont után a tavalyi év második felében kezdett el erősödni az álláspiac. Idén februárban 16 600 darab állást hirdetettek meg a vállalkozások, államilag támogatott formában pedig 15 200 darabot. A téli közfoglalkoztatás megjelenése után az álláskeresők száma 400 ezer közelébe ment le, de nem csökkent tovább.

443 600 álláskereső volt februárban, ami több mint 200 ezer fővel kevesebb annál, amennyien egy éve illetve két éve ugyanebben az időszakban voltak. Ez nem meglepő persze, hiszen a novemberben indult téli közfoglalkoztatás hatását továbbra is érezzük. Ebben az időszakban korábban évek óta igen jelentősen megugrott a munkanélküliség, ez a tél azonban a közfoglalkoztatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés