Előfizetői tartalom

Elvárt béremelés: enyhül a büntetés

Portfolio
Mégsem esnének el a közbeszerzési pályázatokon való részvételtől a cégek, ha nem hajtják végre idén és jövőre az elvárt béremelést. A Nemzetgazdasági Minisztérium törvényjavaslata alapján a büntetés kizárólag a költségvetési támogatásokra vonatkozna. A javaslat további kiskaput is nyit a cégeknek, a szankciót ugyanis meg lehetne úszni úgy is, ha a cég a munkaügyi ellenőrzés napjára teljesíti visszamenőleg a béremelést.

Több ponton enyhíti az elvárt béremelés elmulasztásához kapcsolódó szankciókat a Matolcsy György által benyújtott törvényjavaslat. Emlékeztetőül: a jelenleg hatályos törvény szerint, ha a munkaügyi ellenőrzés során kiderül, hogy a munkáltató nem hajtotta végre az elvárt béremelést legalább a dolgozók kétharmadánál, az két évre elesne a közbeszerzési pályázatokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés