Előfizetői tartalom

Ezt hozza a kivándorlás Magyarországnak

Portfolio
A kivándorlás az elmúlt években elérte azt a mértéket, ami már érdemben befolyásolja az itthoni gazdasági folyamatokat, így a valós kép érdekében érdemes szűrt mutatókat figyelembe venni - áll a jegybank friss tanulmányában. Az írás tanulságai szerint bár a kivándorlás jelentős mértékben javítja a foglalkoztatási és aktivitási rátákat, a javuló munkapiaci folyamatok ezek figyelmen kívül hagyásával is megfigyelhetőek.

A kivándorlás okai ciklikus és strukturális jellegűek lehetnek, melyek közül az utóbbiak erősödhettek fel a válság utáni időszakban. Ilyen ciklikus okként említik az MNB szakértői az elhelyezkedési lehetőségek közötti különbségeket, ami a leginkább kivándorlásra ösztönözheti a munkát keresőket. Strukturális okoknak számítanak a jelentős bérkülönbségek, a nyelvi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés