Előfizetői tartalom

Felrobbant a fizikai dolgozók bére Magyarországon

Portfolio
Az idei második negyedévben 1000 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére - derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. Ez 13 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 887 forinthoz képest. A két évvel ezelőtti, 2016 második negyedéves adatokhoz képest pedig átlagosan nem kevesebb, mint 32 százalékos órabér-növekedést tapasztalhattak a kékgalléros munkavállalók.

"A fizikai dolgozók körében a szakmunkások (FEOR 8-as főcsoportba soroltak) 1041 forintos, míg a betanított munkát végzők (FEOR 9-es főcsoport) 967 átlagos órabérre számíthattak. Régiók szerint ugyanakkor jelentősen eltérhetnek az órabérek: amíg például Dél- Dunántúlon, illetve az Észak-Magyarországon továbbra is ezer forint alatt marad egy szakmunkás átlagos órabérre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés