Felső határt húzna a fizetéseknek a brit Munkáspárt vezetője

2017. január 10. 12:30    
nyomtatás
 
Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője felvetette, hogy korlátozni kellene a maximális fizetés összegét Nagy-Britanniában. Érvei szerint így megelőzhető lenne az egyenlőtlenségek további növekedése a társadalomban.


Corbyn szerint az intézkedéssel kordában lehetne tartani a felsővezetők keresetét. Egy nemrég közzétett kutatás szerint

a legbefolyásosabb brit üzletemberek átlagosan több mint 28 ezer fontot kerestek csak 2017 első négy napja alatt.


A BBC Radio 4 csatornának csak annyit mondott, hogy szeretné, ha lenne egy felső határ, de nem tud erre konkrét számot mondani. Mindössze arra akar rámutatni, hogy az OECD országok között az Egyesült Királyság élen jár a jövedelemkülönbségekben. Corbyn szerint a helyzet csak romlik, és ehhez a társasági adóztatás is hozzájárul.

Ha egy olyan társadalomban akarunk élni, amely jobban törekszik az egyenlőségekre, és finanszírozni akarjuk a közszolgáltatásokat, akkor nem súlyosbíthatjuk az egyenlőtlenségeket
- mondta Corbyn.

Felső határt húzna a fizetéseknek a brit Munkáspárt vezetője

Jeremy Corbyn Forrás: Getty Images Hungary

Az említett kutatás szerint a legrangosabb brit felsővezetők január 4-én ebédidőig több pénzt kerestek összesen, mint amennyit egy tipikus dolgozó Nagy-Britanniában egész évben keresni fog.

A High Pay Centre intézet számításai szerint a FTSE 100 részvényindexben szereplő cégek vezérei átlagosan több mint ezer fontot keresnek óránként, ami azt jelenti, hogy nagyjából múlt hét szerdán ebédidőig már több pénzt kerestek idén, mint a 28200 fontos brit átlagkereset. Nagy-Britanniában ezt a napot egyébként Fat Cat Wednesday-nek nevezték el.

Amikor a YouGov közvélemény-kutató cég 2015 szeptemberében a fizetések 1 millió fontban való maximalizásáról kérdezte meg az embereket, 39 százalékuk támogatta, míg 44 százalékuk elutasította azt.

(Independent)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírÁllásajánlatok
Marketing munkatárs
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium