Előfizetői tartalom

Folytatódik a magyar bérrobbanás! De van egy nagyon rossz hírünk is

Portfolio
A foglalkoztatás növekedésével és a munkanélküliségi ráta csökkenésével számol a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss inflációs jelentése, ugyanakkor már az is látszik, hogy ennek megvannak a korlátai. Habár a bérek gyors - kétszámjegyű - növekedése fennmarad az idén, a foglalkoztatás növekedése 2020-ra leáll, egyszerűen azért, mert már nem nagyon lesz bevonható új munkaerő. Hasonló következtetésre jutott a Portfolio is közelmúltban bemutatott elemzésében.

A versenyszféra és a nemzetgazdasági foglalkoztatottság lassuló ütemben emelkedik tovább, így a jelenleg is historikusan alacsony munkanélküliségi ráta mérsékelt ütemben tovább csökken - vélik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői.Ezzel párhuzamosan gyors béremelkedésre számítanak, így az előző évhez hasonlóan az idén is 10 százalék feletti lehet a bérnövekedés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés