Előfizetői tartalom

Hirtelen nagyon sok embert keresnek az építőiparba

Portfolio
Emelkedett a vállalkozások felvételi kedve Magyarországon, közel ötödük tervez létszámbővítést 2017 első negyedévében. A legtöbb állást a munkavállalóknak az építőipar, valamint a kereskedelem területén kínálják - derül ki a ManpowerGroup legfrissebb munkaerő-piaci előrejelzéséből. Ezekben az iparágakban a munkaerő hiánya továbbra is a versenyképességet veszélyezteti, és a cégek a munkavállalókat egymástól próbálják elcsábítani. Sőt, a munkaerőért folyó harc már átlépte az iparágak határait is, így gyakorlatilag a cégek már más szektorokból is próbálnak munkaerőt csábítani magukhoz - mondta a cég marketing vezetője.

A ManpowerGroup kedden nyilvánosságra hozott munkaerő-piaci felmérése szerint a megkérdezett 750 munkaadó 19 százaléka növekedésére számít, csupán 4 százalékuk tervez elbocsátást, míg 73 százalék semmiféle változtatásra nem készül 2017 első három hónapjában. A szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci Mutató értéke 15 százalék. A felvételi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés