Előfizetői tartalom

Hogy fognak itt egyszer majd sokan dolgozni?

Portfolio
Az utóbbi években a foglalkoztatás nem a munkaerőpolitika intézkedéseinek köszönhetően bővült, ugyanis ez a politika számos területen rossz, a terápia több helyen figyelmen kívül hagyja az intézkedések mellékhatásait, a képzetlen munkanélküliség problémáját pedig helytelen eszközökkel kezeli - fogalmazta meg észrevételeit Köllő János, az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos tanácsadója.

Köllő Jánosnak az 53. közgazdász vándorgyűlésen tartott előadása abból indult ki, hogy a munkanélküliséget elsősorban a hatékony intézményekkel lehet hosszú távon, stabilan csökkenteni. Ezeknek az intézményeknek elsősorban három területre kell hatást kifejteniük: A bér (munkaerőköltség) rugalmasságára A munkaerő alkalmazkodóképességére (az alapkészségek elsajátítására) A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés