Előfizetői tartalom

Hónapról hónapra kevesebb nyílt piaci állás jön létre

Portfolio
Szomorú képet festenek a Foglalkoztatási Szolgálat ma közzétett adatai a hazai munkaerő-piacról. Ugyan az előző hónaphoz képest augusztusban csökkent kissé az álláskeresők száma (549 ezer fő), még mindig több az álláskereső, mint egy évvel ezelőtt, és ez az egész évre igaz: minden egyes hónapban több volt az álláskereső, mint 2010 megfelelő hónapjaiban. A bejelentett új állások száma az előző évihez képest 62 százalékkal emelkedett, viszont ebből az elsődleges piac mindössze 30%-ot hozott, 70% államilag támogatott volt, és hónapok óta mind kevesebb új, nyílt piaci állás jön létre.

Augusztusban 549 ezer fő álláskeresőt regisztráltak a munkaügyi hivatalok, ami az előző havihoz képest 5 ezer fővel kevesebb, viszont 2010. megfelelő időszakához képest még mindig 3 ezer fővel magasabb. Eltelt az év nagyobbik része, beleértve a szezonálisan erősebb hónapokat is, és nem sikerült áttörni a tavalyi szinteket: az egész év során magasabb az álláskeresők száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés