Előfizetői tartalom

Itt a kormány új ötlete, ami megnehezítheti a hipermarketek dolgát

Portfolio
A kiskereskedelem újraszabályozása kapcsán még mindig aktuális az az elképzelés, hogy az állam kötelező minimumlétszámot írna elő az üzletekben. Sőt, a kormányközeli Magyar Idők úgy értesült, hogy a jövőben meghatározott szakképesítéssel rendelkező eladók alkalmazását írhatják elő azokban az áruházakban, ahol nemcsak napi fogyasztási cikkeket kínálnak, hanem például műszaki vagy ruházati termékeket is. A kormány hétfőn a munkavállalók, ma a kereskedelmi vállalatok szakmai képviseleteivel konzultál a múlt héten kiszivárgott új kiskereskedelmi javaslatcsomagról.

A szakképesítés előírása kifejezetten a nagy alapterületű egységeket, hipermarketeket érintené, ahol jellemzően nem csupán napi fogyasztási cikkeket kínálnak, hanem egyéb, adott esetben külön ismereteket igénylő termékeket is, például műszaki eszközöket, alkatrészeket vagy ruházati, optikai, vegyipari, kertészeti árucikkeket. Ezen termékek értékesítésekor jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés