Előfizetői tartalom

Korántsem általános a munkaerőhiány

Portfolio
A magyar gazdaságban korántsem általános a munkaerőhiány, az inkább egy-egy területet érint súlyosan, ilyen például az autóipar és a kereskedelem. Utóbbiban folyamatosan romlottak a dolgozók munkafeltételei: elég csak a minimálbér közeli fizetésekre, az éjszakai műszakra, a vasárnapi zárva tartás elrendelésére, majd a nyitva tartás visszaállítására gondolni, vagy éppen a 2011-ben bevezetett egykulcsos adó hatására, ami miatt az alacsony keresetűek anyagi helyzete relatíve rosszabb lett, mint a magasabbaké - nyilatkozta Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki vezető kutatója a Népszabadságnak.

Hárs Ágnes hozzátette: a kereskedelmi tapasztalat viszont némi nyelvtudással külföldön is jól használható, úgyhogy sokan elmentek ebből az ágazatból. A szakértő szerint a válság éveiben a közmunkára fordított pénzt most másféle eszközökre kellene költeni: nagy szükség volna valódi egyeztetéseken alapuló bértárgyalásokra az állam, a munkáltatók és a munkavállalók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés