Előfizetői tartalom

Különös helyzet a magyar munkaerő-piacon

Portfolio
Megtette a hatását a közfoglalkoztatás bővítése. Idén januárban, a munkaerő-piaci kereslet szempontjából leggyengébb hónapban, csak kissé emelkedett az álláskeresők száma, a korábbi évek januárjaihoz képest pedig 210 ezer fővel van kevesebb álláskereső. Ilyen kevesen 2007-ben voltak utoljára. Csakhogy akkoriban jóval több piaci állás volt. Különös helyzet állt most elő.

437 200 fő volt álláskereső januárban a Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint. Ugyan kissé emelkedett decemberről januárra az álláskeresők száma, sehol sincs ez ahhoz képest, hogy a korábbi években hirtelen mintegy százezer fővel lett több álláskereső januárra. Hogy miért volt ez így? Az erőteljes ciklikusságot alapvetően azóta látjuk, hogy a közfoglalkoztatás tömeges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés