Látványosan drágul a munkaerő a régióban

2017. március 20. 15:10    
nyomtatás
 
Magyarországon egy év alatt 6,3 százalékkal emelkedett az egy munkaórára jutó munkaerőköltség 2016 negyedik negyedévében, amivel a foglalkoztatás szempontjából az 5. leggyorsabban dráguló ország vagyunk az EU-ban.


A legnagyobb mértékben Romániában drágult a foglalkoztatás, itt egy év alatt 12,3 százalékkal emelkedett az átlagos munkaerőköltség. Ezt követi Litvánia (10,7%), Lettország (8,1%), Bulgária (8%) és Magyarország (6,3%).

Nem sokkal maradtak le tőlünk a szlovénok (5,8%), az észtek (5,7%) és a lengyelek (5,4%) sem.

Látványosan drágul a munkaerő a régióban


A kelet-közép-európai régióban szinte minden országot sújtja a munkaerőhiány, elsősorban ez az oka a foglalkoztatás drágulásának. Emellett ezekben az országokban továbbra is relatíve olcsó munkaerő az EU többi országához képest, vagyis alacsonyabb bázisról indulva próbálnak felzárkózni a bérkiadások.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium