Előfizetői tartalom

Lehetnének családbarátabbak a magyar cégek

Portfolio
A gyermekvállalás és a munkavállalás összehangolásában jelentős szerepe van a családbarát munkaerő-piaci eszközöknek, például a rugalmas (atipikus) foglalkoztatás különböző típusainak. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) közös munkaerő-piaci kutatásából kiderült: a magyarországi cégek jelentős részénél a gyermekes dolgozók munkaidejüket, illetve szabadságukat az iskolák nyitvatartásához tudják igazítani, azonban a szülők újbóli munkába állását elősegítő intézményi eszközök csak elvétve jelennek a vállalati gyakorlatban.

Az utóbbi évtizedekben az európai társadalmak egyik legjelentősebb problémájává vált az alacsony és csökkenő születésszám és az ennek következtében végbemenő elöregedés.Az 1980-as évek közepétől azonban kimutatható, hogy a nők munkavállalása országos szinten már nem csökkenti, hanem növeli a termékenységet.A gyermekvállalás és a női munkavállalás egyszerre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés