Előfizetői tartalom

Már jönnek a bevándorlók, akiket a kormány hívott

Portfolio
A külföldi állampolgárok közül ukránok érkeztek a legnagyobb számban Magyarországra munkavállalási céllal tavaly, amit elősegített, hogy a kormány tavaly megkönnyítette az ukrán állampolgárok hiányszakmákban történő foglalkoztatásának szabályait. Az ukránokon túl a kínai, a szerb és a koszovói állampolgárok dolgoznak a legtöbben nálunk a harmadik országokból, noha összességében a kontinensen kívülről érkezők vannak többségben a munkavállalási engedéllyel rendelkezők között. Az uniós országok közül a szomszédos Romániából és Szlovákiából jönnek a legtöbben hozzánk dolgozni.

Szinte értelmezhetetlen kivitelben, de elkészült a Nemzetgazdasági Minisztérium Elemzési és Bérpolitikai Osztályán a külföldi állampolgárok magyarországi munkavállalásáról szóló 2016-os statisztikai kiadvány, amit a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat honlapján lehet megtalálni. Bár a kiadványban az ábrák és szövegkörnyezetük között sokszor látszólag semmilyen összefüggés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés