Előfizetői tartalom

Márciusban kilőttek a magyar fizetések

Portfolio
A rendszeres bruttó átlagkereset a versenyszektorban 12,4 százalékkal járt magasabban márciusban, mint egy évvel korábban, ami évtizedes csúcsnak számít. A teljes gazdaságot nézve a nettó reálbérek 9,9 százalékkal bővültek egy év alatt, amire szintén bő tíz éve nem volt példa. A munkaerőhiány szépen tornássza fel a béreket.

Magyarországon márciusban éves szinten 9,9 százalékkal emelkedtek a nettó reálkeresetek a KSH legfrissebb adatai szerint, amely nem tartalmazza az 5 fősnél kisebb cégeket. Ekkora mértékű emelkedést utoljára 2007 elején tapasztalhattunk.A legalább 5 fős magyarországi vállalkozások nagyon rég, a 2000-es évek első fele óta nem látott ütemben emelték a fizetéseket.A jutalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés