Előfizetői tartalom

Megszólalt Merkel a bevándorlókról

Portfolio
Szélesebbre kell tárni az oktatási rendszer kapuit a bevándorló származású fiatalok előtt, vissza kell szorítani hátrányos megkülönböztetésüket és esélyegyenlőséget kell teremteni - sürgette a német kancellár hétfőn Berlinben a kormány, a munkaadók és a munkavállalók vezető érdekképviseleteinek és egyes társadalmi szervezetek részvételével tartott fórumon, amelynek témája a bevándorlók társadalmi integrációja volt.

Angela Merkel hangsúlyozta, hogy a társadalmi integráció "nem egyirányú utca", vagyis nemcsak a bevándorlóknak kell alkalmazkodniuk, betagozódniuk, hanem a többségi társadalomnak is nyitottnak kell lennie. A kormány 2006 óta rendez magas szintű egyeztető fórumot a társadalmi integrációról. Az idei, sorrendben hetedik úgynevezett integrációs csúcsértekezlet (Integrationsgipfel)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés