Előfizetői tartalom

Ennyi volt a foglalkoztatottság szárnyalásának?

Portfolio
2017 első negyedévében nem tudott tovább bővülni a foglalkoztatottság Magyarországon a megelőző negyedévhez képest, a munkanélküliség elért egy olyan pontot, ahonnan az utóbbi hónapokban nem nagyon tudott tovább csökkenni. A munkaerőhiány továbbra is erős, és komoly problémát jelent, hogy a szabad munkaerő nem ott áll rendelkezésre, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

2017 első negyedévében 4 millió 56 ezren dolgoztak Magyarországon az elsődleges munkaerőpiacon (külföldre ingázók és közmunkások nélkül), ami 2016 utolsó negyedévéhez képest 22 ezres csökkenést, míg a tavalyi azonos időszakhoz képest 121 ezer fős bővülést jelent a nyers számok alapján. A szezonálisan kiigazított adatok szerint is némileg megtorpant a létszámnövekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés